Předchozí produkt Zwilling Twin Spa koupelnový stojan, 7 ks Následující produkt Weber Q 1400

Informace o produktu

Zdeněk Pohlreich: Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností. Skvělé nože jsou něco, bez čeho se kuchař za žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné kuchyně.

Zwilling PS Professional“S“ blok s noži - 6 ks

Exkluzivní set kuchyňských nožů od Zwilling J.A. Henckels obsahuje: blok na nože z odolného bambusového dřeva, špikovací, plátkovací, kuchařský a chlebový nůž, ocílku na broušení nožů.

  • blok na nože z bambusového dřeva (na uložení 4 ks nožů, ocílky a kuchyňských nůžek)
  • špikovací nůž, 10 cm
  • plátkovací nůž, 16 cm
  • kuchařský nůž, 20 cm
  • nůž na chléb, 20 cm (vroubkované ostří)
  • ocílka na broušení nožů, 23 cm

Řada nožů Professional "S"

Profesionální kuchaři (i šéfkuchaři) si oblíbili osvědčenou řadu nožů Professional "S". Jejich důvěru si získala bezchybnou kvalitou a dnes již tradičním designem nožů s plnou střenkou se 3mi robustními nýty. Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli bez svárů či spojů. Jsou dokonale vyvážené a práce s nimi je nejen snadná, ale i bezpečná.

  • speciální směs nerezové oceli
  • Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli (žádné sváry ani spoje)
  • Friodur® - dlouhotrvající ostrost, jež se snadno obnovuje
  • ruční doostření a leštění, kontrola laserem
  • bezespárá ergonomická rukojeť z odolné syntetiky se 3mi nýty
  • záštita - chrání prsty a vyvažuje nůž
  • tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
  • doživotní záruka na výrobní vady čepele
  • lze mýt v myčce nádobí, doporučeno ruční mytí 
  • ta nejvyšší kvalita nožů je stvrzena podpisem Zdeňka Pohlreicha, jež je gravírováním vyveden na čepelích nožů

Technologie a výroba

Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi tak vznikají nože, které jsou robustní, extrémně odolné, flexibilní, odolné korozi s dlouhotrvající ostrostí.
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli - nože jsou pevnější a ostří je odolnější otupení. Speciální postup tvrzení nožů patentovanou technologii FRIODUR®, jež spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele.
Kuželovitý profil čepele a laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání.
Záštita (zesílená ocelová část nože mezi čepelí a rukojetí) slouží nejen k efektivní ochraně prstů, poskytuje zároveň pevnou oporu prstům a vyvažuje celý nůž, aby používání nožů bylo pohodlnější a především bezpečnější. Její robustní provedení stabilizuje přenos síly z čepele na rukojeť, čímž předchází ohnutí nože.
Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z kvalitního syntetického materiálu, který je odolný nárazu a poškrábání a zůstává stabilní i při vystavení teplotním změnám. K plné střence je rukojeť pevně přichycena 3 robustními nýty, kvalitní bezespáré napojení rukojeti k čepeli zajišťuje pohodlné používání i perfektní hygienu (neulpívají zde zbytky potravin).

Údržba nožů Zwilling

Mytí a čištění

Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55°C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.

Krájecí podložka

Doporučujeme používat flexibilní krájecí podložku (prkénko) - dřevěnou, silikonovou či plastovou. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.

Ostření / broušení

Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka.
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling.
Rádi vám zprostředkujeme broušení nožů přímo u výrobce, nebo doporučíme osvědčené nožířství. Personál prodejen Potten & Pannen - Staněk vám kdykoli rád předvede správný postup ostření nožů.

Bezpečné uložení

Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat.
Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože

Správný nůž

Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.

 

Zwilling bambusové prkénko, 36 x 25,5 x 3 cm

Má-li zůstat kvalitní nůž dlouho ostrý, je potřeba využívat ke krájení i stejně kvalitní prkénko. Ne příliš měkké, aby se z někoho neodštipovaly nežádoucí třísky, ani příliš tvrdé (skleněné, mramorové), protože nože by se rychleji tupily a hrozilo by i poškození čepele.

Prkénko z bambusu je ideální krájecí plochou pro svou optimální tvrdost a odolnost, zároveň dřevo je coby přírodní materiál přirozeně antibakteriální. Prkénko může být používáno pro krájení z obou stran. Díky nevšední dřevokresbě slisovaných částí bambusového dřeva může posložit i k aranžování a servírování drobného pohoštění pro vaše hosty.
Prkénko je po obvodu opatřeno praktickou drážkou pro odvod přebytečných šťav, aby krájené maso či zelenina po prkénku neklouzala.
Jako každé dřevěné prkénko i to bambusové vyžaduje pravidelnou péči - ideální je potřít jej jednou měsíčně kuchyňským olejem (nejlépe za studena lisovaným), aby nevysychalo a uchovalo si svou barvu a nedocházelo k tvarovým deformacím.

  • vyrobeno z bambusu
  • rozměr 36 x 25,5 x 3 cm
  • drážka pro odvod přebytečných šťav
  • oboustraně použitelné

Příslušenství produkty Zwilling PS Professional“S“ blok s noži + prkénko 36 x 25,5 cm

Doporučujeme
Zwilling PS Bambusové prkénko, 42 x 31 x 4 cm
Doporučujeme
1 výhodný set
Zwilling PS brusný kámen - Twin stone Pro
Doporučujeme
Zwilling PS řeznická ocílka 315 mm
Zwilling
1 975,-

skladem

Akce -29%
Zwilling PS bambusový blok na nože - na 6 kusů
Zwilling
2 380,-
1 699,-

skladem