

Informace o produktu
Mauviel M´Cook kónický rendlík
Kónický rendlík z kolekce M'Cook světoznámé francouzské značky Mauviel 1830 z magnetické oceli se výborně hodí pro přípravu různých omáček, ať už zeleninových, smetanových nebo krémových. Tento omáčník je ale velmi všestranný, můžete ho použít i na přípravu menších porcí jídla jako jsou těstoviny, ragů nebo k uvaření zeleniny při přípravě zeleninového pyré.
Řada nádobí M’Cook od exkluzivního výrobce Mauviel 1830 vyrobené z magnetické nerezové oceli je nadčasová nejen svým designem, ale také díky vlastnostem rychlého a rovnoměrného rozložení tepla. Důmyslnou výhodou kolekce M’Cook je zahnutý okraj, který zabraňuje stékání tekutin při servírování.
- Vyrobeno ve Francii
- Doživotní záruka na výrobní vady
- Tloušťka 2,6 cm, 5 vrstev materiálu
- Vhodné do myčky nádobí
- Vařte pozvolně na 2/3 výkonu plotýnky
V roce 1830 založil Ernst Mauviel v normandském městě Villedie-les-Poeles manufakturu, která se zaměřila na výrobu měděného nádobí. Mauviel se už od začátku zařadil mezi výrobce nejen pro profesionály (mimo jiné vybavoval i kuchyně Titanicu). Právě pro svou kvalitu, výjimečné řemeslné zpracování a v neposlední řadě i skvělý design, se stal číslem jedna i pro nadšené domácí kuchaře.
Nýty
Pevné spojení rukojeti pomoci nerezových nýtů a elegantním plíškem s logem exkluzivní značky Mauviel 1830.
Využití
Nádobí z kolekce M’urban je vhodné nejen na všechny typy sporáků, ale díky rukojeti z lité nerezové oceli se nebojte toto nádobí vložit i do trouby. Gratinování nikdy nebylo jednodušší. Výhodná vlastnost magnetické oceli je kromě extrémní pevnosti také vhodná na různé druhy sporáků, jako je například indukce nebo halogen.
Rukojeť
Z lité nerezové oceli, která skvěle padne do ruky a díky ní je manipulace s pánví velice snadná a zábavná. Díky důmyslnému očku může být zavěšeno na nástěnné liště.
Před prvním použití a po každém použití umyjte nádobí horkou mýdlovou vodou, opláchněte a osušte.
Vaření
- sůl přídavejte až poté, co se voda začne vařit
- nepřehřívejte prázdný hrnec či pánev, došlo by k nevratnému poškození
- vařte vždy na nízký či střední výkon sporáku
- používáním může povrch nádoby změnit barvu, což však nemá vliv na její vlastnosti
- na plynovém sporák dbejte na to, aby plameny nešlehaly mimo dno nádoby
Údržba
- nepoužívejte bělidla
- při přichycení jídla nechte nádobí odmočit v teplé mýdlové vodě
- výrobek může být umýván v myčce nádobí, vyvarujte se však používání příliš agresivních prostředků