Pět zajímavostí o polévce Pho + recept

07. října 2022
Pět zajímavostí o polévce Pho + recept
Toto tradiční vietnamské jídlo se stalo oblíbeným pokrmem i u nás. Zvláště pak v chladných dnech příjemně zahřeje a provoní celý byt. Horkou Pho polévku si zkrátka velmi rychle zamilujete.

Zajímavá historie

Naše putování po historii polévky Pho začíná v Severním Vietnamu, v provincii Nam Dinh, odkud pramení první zmínky. Silný, masový vývar s plochými rýžovými nudlemi, se stal velmi oblíbeným a recept se rozkřikl do hlavního města Hanoje a po celé zemi. Po Napoleonských válkách se Napoleonovi III. podařilo získat území Kambodže a jižního Vietnamu. A tak když místo obsadili kolonizátoři, kde byla tradiční kuchyně zvyklá na maso vepřové, rozhodli se Francouzi naučit Vietnamce jíst i hovězí, které se v polévce jí dodnes. 

Správné servírování

Správné servírování je důležité. Pro perfektní podávání polévky Pho je vhodná větší miska značky Villeroy & Boch z prémiového porcelánu, na kterou snadno odložíte čínské hůlky. Vykouzlete jedinečnou atmosféru a stolujte jako pravý milovníci asijských delikates. Nutností je také lžíce na asijské polévky, se kterou se bude jíst přímo božsky! 

Oblíbená polévka gurmánů z celého světa – druhy polévek Pho

Známe 5 typů polévek Pho:

  • Pho Bo - hovězí vývar s hovězím masem a plochými rýžovými nudlemi, pro tento typ Pho polévky máme recept 
  • Pho Ga - slepičí vývar s kuřecím masem a plochými rýžovými nudlemi
  • Pho Chay - vegetariánská varianta polévky Pho, která může být z masového vývaru, ale nemá kousky masa. Často se také dochucuje rybí omáčkou a smaženým tofu.
  • Pho Vit - polévka s kachním masem
  • Pho Thap Cam - volně přeloženo "jako polévka se vším všudy". Různé druhy masa a tofu

Související a doporučené produkty