Každodenní rituál s Lampe Berger

05. srpna 2022
Každodenní rituál s Lampe Berger
Katalytické lampy značky Maison Berger Paris jsou luxusním doplňkem vašeho interiéru a jejich výjimečné vlastnosti si zamilujete.
Každodenní rituál s Lampe Berger

Zrození systému katalytické oxidace

Když lékárník Maurice Berger v roce 1898 v důsledku boje s nebezpečnou infekcí v nemocnicích ve Francii vynalezl katalytické lampy na čištění vzduchu, jeho záměr byl zcela jasný. Nebylo to o vzhledu, trendech, prestiži, či o penězích, které jsou pomíjivé. Bylo to o nesobeckém nápadu, vytvořit něco k prospěchu všech. Proto se zrodil systém katalytické oxidace neboli procesu hoření bez plamene, který sloužil k čištění vzduchu v uzavřených místnostech. K realizaci byly použity patentované lampy, které brzo našly využití v domovech, ateliérech či podnicích po celé Francii pod jménem Lampe Berger. Revoluční technologie, která dodnes stojí za tímto úžasným produktem, byla v průběhu obohacena o parfumaci. Přidání vůně od nejlepších francouzských parfumérů k samotnému čištění ovzduší znamenalo pro Lampe Berger v třicátých letech 20.století, kdy fascinace vůní ovládala svět, rychlý růst popularity. S ohledem na stále se rozšiřující portfolio produktů značky, které se nyní již nesoustředí jen na katalytické lampy, ale i na vonné difuzéry, svíčky, aroma difuzéry do aut, došlo k přejmenování značky na Maison Berger Paris.

Design a vůně spjatá se světoznámými jmény

Maison Berger Glacon, katalytická lampa, čirá a bílá

Pro značku Maison Berger Paris již od počátku spolupracovala světoznámá jména designu společně s výrobci krystalového zboží jako Cristal de Baccarat, Cristalleries de Saint Louis, Emile Gallé, René Lalique či Coco Chanel, Jean Cocteau, Colette nebo Picasso. I proto věhlas značky Lampe Berger stále rostl a postupně se katalytické lampy staly díky svému designu vyhledávanými sběratelskými kousky.  Design katalytické lampy vytváří návrháři světoznámých jmen i dnes, zejména pod označením kolekce Art, kde najdete výjimečné tvary v limitovaných počtech.

Prostory ve kterých trávíte podstatnou část dne obohatí designové kosuky od Maison Paris Berger svým vzhledem, účelem a neobvyklým použitím. Jde o malý luxus, který si můžete dopřát každý den. Rituály s Lampe Berger se stanou okamžikem vašeho dne, který vás oblaží klidem, či nabije energií, který vás potěší či posune do hloubky vaší mysli za múzou inspirace.

Jak se katalytická lampa používá?

Potom, co si u nás vyberete z široké nabídky flakónu Maison Berger Paris a následně z více než 60 druhů různých vůní, můžete se svým unikátním rituálem začít. Lampu naplníte vůní do ⅔ jejího objemu.  Vložíte knot s kahanem a necháte knot nasáknout 20 minut. Pak kahan zapálíte a necháte cca 2 minuty hořet. Poté plamen jemně sfoukněte a nechte se pozvolna unášet vůní. Po dalších cca 20 minutách (závisí na velikosti prostoru a požadované intenzitě vůně) lampu uzavřete uzávěrem. Váš každodenní rituál tak spočívá v zapálení, sfouknutí a v užívání si vůně s příběhem, která za 20 minut pročistí a provoní vaše prostředí. Za krátkou dobu hoření lampa nevyprodukuje zbytečný kouř ani zplodiny. Již od svého počátku značka Lampe Berger tvoří interiérové trendy a zároveň jde s dobou a jejími náročnými požadavky, kdy má zaregistrováno šest mezinárodních patentů. To vše s jediným cílem -  přinášet do vašich domovů čistotu a vůni. Výrobky Lampe Berger jsou k dostání v 56 zemích světa a ročně se prodá 5 miliónů litrů vůní a 800 tisíc kusů aromalamp. Přidejte se.

Pod stejnou značkou, můžete najít i aroma difuséry, a to i takové, které jsou specializované např. na odstranění zvířecího pachu nebo na odstranění zápachu z cigaretového kouře.  


Související a doporučené produkty